Bátori Várkastély és Panoptikum

Bátori Várkastély és Panoptikum

A várkastélyról- melyet a Báthori család épített - először 1549-ben tesznek említést, a XVIII. századra erősen romos állapotba került.

A várkastélyról- melyet a Báthori család épített - először 1549-ben tesznek említést, a XVIII. századra erősen romos állapotba került. Az Országos Műemlékvédelmi Hivatal 1985-ben műemlékké nyilvánította az épületet, így a rendkívül rossz műszaki állapotban lévő északi palota az ország egyik legjelentősebb késő-gótikus emléke lett.

A Báthori Várkastélyt 2006-ban újjáépítették - ennek köszönhetően ma már látogatható. Tetőterében a legmodernebb technikai berendezésekkel felszerelt, légkondicionált, 80 főt befogadó terem található, mely ideális helyszíne különböző rendezvényeknek, konferenciáknak, továbbképzéseknek. A pincében 60-100 férőhelyes, korhű középkori reneszánsz étterem került kialakításra.

A Báthori Várkastély történelmi tényeken alapuló állandó kiállítása a város múltjához kötődő Báthori család korát és legendáit eleveníti meg. a Panoptikumban öt életképben, 45 emberalak élethű nagyságban jeleníti meg a XVI – XVII. század legfontosabb történéseit, miközben több neves, illetve hírhedt történelmi személyét is életre kelti.

info sáv: 4300 Nyírbátor, Vár utca 1. ∙ www.bathorivarkastely.com∙ Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

View the embedded image gallery online at:
https://latnivalok.nyirbator.hu/panoptikum#sigProGalleriaae5a553824